Nagytakarítás

Nagytakarítás

Nagytakarítás – hogyan álljunk neki?

Nagytakarítás eszközök

Amikor nagytakarításra kerül a sor, úgy érezhetjük, hogy a rengeteg teendő miatt azt sem tudjuk, hogy merre kezdjük. Ez teljesen normális jelentés, nem jelenti azt, hogy mi lustábbak vagyunk a többieknél. Valljuk be őszintén, hogy napi vagy heti kellemes portörlés és porszívózás után nehéz nekiállni egy nagyobb munkának. Úgy érezhetjük, hogy egyszerre szakad ránk minden, és nem tudjuk, hogy melyik irányba kezdjük el. Szerencsére vannak alapszabályok, amik könnyebbé teszik ezt a nem kívánatos munkát is.

A takarításnak három alapszabálya van, erre épül minden.

  • Takarítsunk felülről lefelé, belülről kifelé
  • válasszuk ki a megfelelő eszközöket
  • mindig azonnal tisztítsuk az eszközöket is

Azonban mielőtt bármit is elkezdenénk, fontos, hogy ne féljünk a kukától. Nem lehet úgy port törölni, ha a múlt heti magazinok még mindig ott hevernek az asztalon. Fogjuk meg és dobjuk ki, ha azóta nem lapoztunk bele, akkor később sem fogunk. Ugyanez igaz a többi tárgyra. Amikor saját lakásunk van, akkor az ember hajlamos a gyűjtögetésre. Elkezd feleslegesen vásárolgatni, és például ruhákat felhalmozni. Azt a pólót, amit évek óta nem vettünk fel, ezután sem fogjuk. Inkább legyen kevesebb, de minőségi és szép ruhánk, mint roskadozó polcaink, amit még rendben tartani sem lehet.

Ezután csapjunk le az üres üvegekre és dobozokra is, vigyünk le mindent a szelektív gyűjtőbe. Csak kevesen maradtak, akik minden egyes apró üveget felhasználnak valamire. Ne áltassuk magunkat, inkább törekedjünk a tisztaságra.

Kezdjük felül

Most jöhet az első lépés. Kezdjük a takarítást felülről lefelé. Nézzünk meg minden egyes szobasarkot, szedjük le a pókhálókat. Ne hagyjuk ki a szekrények tetejét sem, ahol az utóbbi pár hónap alatt lehet, hogy még földönkívülieket is találunk porcica alakba bújva. Itt az ideje, hogy megszabaduljunk tőlük. A szekrényekhez érve lehet, hogy elgondolkozunk azon, hogy minek van ennyi üvegpoharunk és egyéb dekorációs tárgyunk. Amennyiben nem ez az első alkalom, hogy zavarnak, és csak portörlő szerepét töltik be, akkor itt az idő a kidobásuknak. Ne feledjük, hogy a kevés, néha több.

Keressük fel a ritkán takarított helyeket. Ezek lehetnek a csövek, a bútorok mögött, az ágy alatt, a radiátorok vagy a lámpák. Érdemes a csempékre is szánni időt. A függönyök most bekerülhetnek a mosógépbe, mert mire mindennel végzünk, addigra vissza is akaszthatjuk őket. Ha ezzel megvagyunk, akkor következik a szokásos portörlés, például az asztalokon, és más földhöz közeli helyeken. Nem baj, hogy minden a földre esik, azzal majd az utolsó lépéskor foglalkozunk. A mosdó kitakarítása után pedig jöhet a porszívózás és a felmosás.

Legyünk következetesek

Ha nem akarunk egyszerre szenvedni, akkor beütemezhetjük a munkát.

  • Többször keveset
  • Kétszer sokat

Azonban soha ne halogassuk a munkát, mivel egyre nehezebb lesz elkezdeni. Tegyünk be zenét, szóljon a háttérben a kedvenc filmünk, és gondolkodás nélkül végezzük el a műveletet. Az is segít, ha ezeken a napokon nem kell főznünk. Nagytakarítás után sokkal jobban fogjuk magunkat érezni, és újabb fél évig nyugtunk lesz.

Ha mégsem szeretnénk magunk csinálni ezt a nehéz munkát és szeretnénk profikra bízni akkor keressünk egy takarító céget, erre nagyon jó oldal: Takaritocegek.hu Itt találhatunk több takarítócéget amiket akár értékelhetünk is, ezen az oldalon is és mi is ezt a céget találtuk a legszimpatikusabbnak, már a neve is nagyon barátságos: Korrekt Takarítás és az oldalukon és a googl-ben talált vélemények alapján a cég, megbízhatónak található, és a domain kora alapján több mint 10 éve működik az oldal, ez már sokat el is árul egy cégről.

Hasonló videók

Indavideo letöltés

868 13

Az indavideo.hu Magyarország egyik legnagyobb videó megosztó oldala, ahol nagyon sok szuper videót találhatunk szinte minden kategóriában. A felnőtt tartalmú filmektől a teljes filmeken keresztül a vicces kutyás videókig szinte mindent megtalálhatunk és biztosan volt már olyan videó amit le

A legjobb illatosító otthonra

254 0

Nagyon sok illatosítót kipróbáltam már otthonra a drágább márkástól az olcsóbbakig, elektromostól az egyszerű zselésig szinte mindet, de valahogy egyik sem volt az a wooow. Pedig azt szerettem volna elérni, hogy ha valaki vendégségbe jön hozzánk azonnal megkérdezze: Uhh mi

Legjobb filmek 2023

199 2

Igaz még csak 2022 van, de biztosan sokan vagytok ahogyan én is, hogy már most szeretném tudni, hogy mik lesznek a 2023-as filmek. És szerencsére jó hírem van, mert nagyon sok szuper film fog megjelenni 2023-ban. Az egyik 2023-as film